Ondersteunende producten

Dankzij het levenswerk van regeltechnicus Alfons Ven, woonachtig in het hartje van de Belgische Ardennen, kun je nu de levenskracht uit de natuur in huis halen. 
De producten, vermeld op deze site, zijn bereid volgens de unieke “Ven methode”. Kenmerkend zijn de hoge kwaliteit en de optimale werking ervan voor iedereen…

De resultaten zijn fenomenaal en geven de producten hun zo bijzondere waarde. Er worden natuurlijke ingrediënten gebruikt uit het planten- en mineralenrijk.
Verschillende planten worden geteeld op ongerepte grond in de Ardennen en ter plaatse zorgvuldig geoogst. Alfons Ven geeft de gelegenheid aan mens en dier om zich op een natuureigen manier te verzorgen.

Alfons Ven producten zijn ambachtelijk bereide natuurproducten.

Ondersteunende producten Alfons Ven

Innerlijke verzorging

 • SUPPORT: Brengt innerlijke rust en kracht. Bv bij onrust, zorgen maken, stress-situaties, examenspanning/vergelijkbare situaties, verminderde daadkracht, uitputting: fysiek en/of mentaal, overbelasting, zwakke zenuwen, trauma's, geschrokken gevoel, verdriet, twijfel, tijdens drukte, verbetert prestaties, geheugen en concentratievermogen, bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust.

  SUPPORT: Brengt innerlijke rust en kracht. Bv bij onrust, zorgen maken, stress-situaties, examenspanning/vergelijkbare situaties, verminderde daadkracht, uitputting: fysiek en/of mentaal, overbelasting, zwakke zenuwen, trauma's, geschrokken gevoel, verdriet, twijfel, tijdens drukte, verbetert prestaties, geheugen en concentratievermogen, bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust.

  Stress-situaties en vermoeidheid zijn een veel voorkomend probleem in deze moderne tijd. Kortom er wordt nogal eens teveel van je verwacht. De berg werk die je niet meer kunt overzien. De problemen met je collega die je de bomen injaagt. Het gebrek aan nachtrust, waardoor je mentaal en fysiek uitgeput raakt. En dan heb je die examenspanning, de wedstrijd of plankenkoorts voor een optreden… Net op dat ogenblik moet je geconcentreerd blijven, je geheugen laat je in de steek, je voelt het aan als een black-out, je wordt onzeker en hebt gebrek aan moed en durf… Je krijgt slecht nieuws, je ziet een ongeval gebeuren of bent er bij betrokken. Je hebt een trauma, je voelt je totaal overbelast… En baby ligt te huilen want hij krijgt tandjes. Als je in een benarde situatie zit brengt SUPPORT àltijd innerlijke rust en kracht. Bijvoorbeeld : bij onrust en zorgen maken, stress-situaties, bij examenspanning of vergelijkbare situaties, verminderde daadkracht, uitputting: fysiek en/of mentaal, overbelasting, zwakke zenuwen, trauma’s, geschrokken gevoel na horen van slecht nieuws of na zien van ongeval, verdriet, twijfel, tijdens drukke werkzaamheden, verbetert prestaties, geheugen en concentratievermogen, bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust… Een gevoel van rust is meteen voelbaar, een gevoel van “ik sta er niet alleen voor”. Je geestelijke veerkracht wordt sterker naarmate je SUPPORT langer gaat nemen. Het vervelende hongergevoel, veroorzaakt door innerlijke onrust, verdwijnt. Geschikt voor iedere leeftijd, ook tijdens zwangerschap en borstvoeding. Men kan de korrels niet misbruiken en ze hebben een zeer bijzondere waarde. Kan perfect gecombineerd worden met een dispenser SHE. Ook bij alle dieren kan men SUPPORT aanwenden: Stress-situaties bij reizen, een nieuwe omgeving, vakantie; zenuwachtig gevoel bij bijv. honden en paarden (ook vóór en tijdens wedstrijd of tentoonstelling); bij herstel … Ook uw planten zullen u dankbaar zijn indien u wat korrels oplost in het water waarmee u ze begiet. Ze zullen minder vatbaar zijn voor plantenziekten en -insecten. Samenstelling: Saccharose en lactose, 100% natuurlijk bereid volgens de revolutionaire “Ven – methode” (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Groene dispenser met ca.100 korreltjes. Prijs: € 14,00
 • Travel zuivert!

  Travel zuivert!

  Met TRAVEL kun je een hoop ellende voorkomen, als je je niet lekker voelt! Iedereen kent wel de opkomende kriebel in de keel, je brengt geluiden uit als een zeehond. Je gaat op reis en je voelt je niet lekker worden. Je hebt iets verkeerd gegeten en je darmen worden onrustig… je voelt je niet even fit als anders, je lichaam heeft meer moeite om actief te zijn… TRAVEL zuivert hoofd, keel en luchtwegen. Bevordert de spijsvertering! Travel heeft een verzachtende invloed op het hoofd, brengt de keel tot rust, laat je vrijer ademen door de neus, is goed voor een normale maagfunctie, bv. bij een vol gevoel in de maag of als je winderig bent. Ondersteunt lever- en galreiniging. Ook bij alle dieren kan men TRAVEL aanwenden : Bijv. bij tranende ogen – verzachtende invloed op luchtwegen, heeft een maagversterkende invloed, goed voor een normale darmfunctie (uitermate bij paarden!) – ondersteunt bij veroudering, enz. Geschikt voor iedere leeftijd. Verbetering meteen of al snel voelbaar. Goed tijdens zwangerschap en borstvoeding. Men kan de korrels niet misbruiken en ze hebben een zeer bijzondere waarde. Samenstelling: Saccharose en lactose, 100% natuurlijk bereid volgens de revolutionaire “Ven – methode” (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Blauwe dispenser met ca.100 korreltjes. Prijs: € 14,00
 • SHE: Speciaal voor vrouwen... Voel je goed in je vel, bevordert regelmatige menstruatie, zorgt voor goede gemoedstoestand, bevordert stofwisseling, ondersteunt gewichtsbeheersing, zorgt voor welbevinden tijdens zwangerschap, overgangsverschijnselen, bij ups en downs, gunstig voor een goede geestelijke balans, geeft daadkracht.

  SHE: Speciaal voor vrouwen... Voel je goed in je vel, bevordert regelmatige menstruatie, zorgt voor goede gemoedstoestand, bevordert stofwisseling, ondersteunt gewichtsbeheersing, zorgt voor welbevinden tijdens zwangerschap, overgangsverschijnselen, bij ups en downs, gunstig voor een goede geestelijke balans, geeft daadkracht.

  Een vrouw is een heel bijzonder persoon. Gevoelig, verstandig, praktisch, behulpzaam, multifunctioneel, noem maar op… Het is dan ook fijn om deze capaciteiten te kunnen behouden zonder problemen. “She” is door Alfons ontwikkeld om de vrouw op een comfortabele manier te laten genieten van het leven, terwijl ze toch moeiteloos haar dagtaken kan uitvoeren. “She” brengt jonge meisjes sneller in balans om zo wat makkelijker door de puberteit te komen. Neem “She” en voel je goed in je vel! Bevordert een normale en regelmatige menstruatie, bij ongemakken voorafgaand aan/ rondom/ tijdens de menstruatie zoals vermoeidheid, wisselende stemmingen, prikkelbaar vóór de menstruatie, zorgt voor een goede gemoedstoestand, bevordert de stofwisseling, ondersteunt gewichtsbeheersing, zorgt voor welbevinden tijdens zwangerschap, bij overgangsverschijnselen als opvliegers en prikkelbare gevoelens… Opbeurend bij ups en downs, gunstig voor een goede geestelijke balans, verbetert de concentratie… Geeft daadkracht! Ook bij alle vrouwelijke dieren kan men SHE aanwenden: Bijvoorbeeld: bij zwangerschapsongemakken, wisselende stemmingen, voor een normale menstruatie, jaloers gedrag, etc…. Geschikt voor iedere leeftijd, meestal nodig vanaf puberteit. Goed tijdens zwangerschap en borstvoeding. Men kan de korrels niet misbruiken en ze hebben een zeer bijzondere waarde. Perfect combineerbaar met een dispenser SUPPORT. Samenstelling: Saccharose en lactose, 100% natuurlijk bereid volgens de revolutionaire “Ven – methode” (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Dispenser met ca.100 korreltjes. Prijs: € 14,00
 • HE: Speciaal voor mannen, geeft daadkracht, gunstig voor een goede mannelijke balans, geeft je weer geduld en evenwicht, maakt je weer verliefd op het leven.

  HE: Speciaal voor mannen, geeft daadkracht, gunstig voor een goede mannelijke balans, geeft je weer geduld en evenwicht, maakt je weer verliefd op het leven.

  Een man is van het sterke geslacht en mankeert nooit wat. Daarom hebben ze ook nooit iets nodig. Maar soms zit het leven niet mee en lijkt het of je stroomopwaarts gaat. Je hebt jaren hard gewerkt of je voelt je opeens wat ouder worden. Of je hebt een groot project te verwezenlijken, je durft niet echt naar de directie te stappen om je gedachten eens te zeggen… Als puber begrijpt niemand je nog, en op school wil het al helemaal niet vlotten. Je neemt alles verkeerd op wat ze tegen je zeggen en je vliegt al op bij de minste tegenspraak… Je kunt het aan niemand vertellen, maar je voelt je best eenzaam en gedemotiveerd… “He” kan je helpen, vooral in combinatie met “Support” zul je wonderbaarlijke resultaten boeken! “He” geeft je weer geduld en evenwicht, maakt je weer verliefd op het leven. – positief voor lichaam en geest – gunstig voor een goede mannelijke balans – geeft steun om het roken te laten – na misbruik van koffie, tabak, alcohol… – opgebrand gevoel – voor een goede conditie van de bloedvaten – geeft daadkracht! Prijs: € 14,00
 • ZdA: Zout der Aarde. Verhoogt de kwaliteit van het leven, ruimt op,

  ZdA: Zout der Aarde. Verhoogt de kwaliteit van het leven, ruimt op,

  In 2004 ontdekte Alfons Ven het Zout der Aarde. Eén van de Ven Remedies om meer specifiek het natuurlijk afweer-systeem van de lichaamscellen te bevorderen. “ZdA” is goed voor de doorstroming in en tussen de cellen. Verbetert de communicatie met de innerlijke mens en al wat de mens omringt. “ZdA” heeft een gunstige invloed op ouderdomsverschijnselen, stimuleert de hersencellen, maakt je alerter, zorgt voor weder-opbouw van de cellen, bevordert een harmonieuze groei. “ZdA” werkt bevrijdend en zingevend. De grijze wolk trekt weg en maakt plaats voor meer licht in je leven… “ZdA” ruimt op en kan daardoor emoties uit het verleden losweken, we raden je op dat ogenblik aan, je te laten coachen door een Ven-therapeut. “ZdA” helpt je assertiever worden, verhoogt de kwaliteit van leven. Wonderbaarlijke resultaten werden reeds gemeld. Je kunt een gratis boekje “Ontdekking van het Zout der Aarde” aanvragen bij de Stichting Evolution Visie. Tel: 030 /233 31 88 Geschikt voor iedere leeftijd. Men kan de korrels niet misbruiken en ze hebben een zeer bijzondere waarde. Perfect combineerbaar met een dispenser SHE – HE – SUPPORT. Samenstelling: Saccharose en lactose, 100% natuurlijk bereid volgens de revolutionaire “Ven – methode” (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Dispenser met ca.100 korreltjes. Prijs: € 14,00
 • SMILE: Opent deuren naar een nieuw leven. Ondersteunend bij depressieve gevoelens, sombere gedachten, zwaarmoedigheid, Schept vreugde en voldoening.

  SMILE: Opent deuren naar een nieuw leven. Ondersteunend bij depressieve gevoelens, sombere gedachten, zwaarmoedigheid, Schept vreugde en voldoening.

  Voor een goede gemoedstoestand Bij het lezen van “Smile” glimlach je al. Zie je wel: het is opbeurend en goed voor het zenuwstelsel. Bij ups en downs – neerslachtig – zwaarmoedig – moedeloos… Smile is goed om lekker te slapen en ’s ochtends uitgerust wakker te worden. Gebrek aan belangstelling – doelloos – als het huilen je nader staat dan het lachen. Bij spanning – verzachtende invloed op het hoofd. Schept vreugde en voldoening. 1 ’s morgens en 1 ’s avonds Prijs: € 14,00
 • Fluox: Een gezonde geest in een gezond lichaam. Ondersteuning bij algemene vermoeidheid en uitputting met alle gevolgen vandien.

  Fluox: Een gezonde geest in een gezond lichaam. Ondersteuning bij algemene vermoeidheid en uitputting met alle gevolgen vandien.

  Ondersteuning bij algemene vermoeidheid en uitputting met alle gevolgen vandien => Fysiek: Verzachtende invloed op luchtwegen – kriebel in de keel – vol gevoel in hoofd – in herstelperiodes – verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels. Mentaal: verstrooid – slaperig – bij zwakke zenuwen – snel wenen zonder reden – bij langdurige geestelijke inspanning – belangrijk voor jonge, overbelaste mensen. Moedeloos na groot verdriet – druk op zonnevlecht – helpt bij vermoeidheid door negativiteit uit sferen bijv. na begrafenis of zwaar bezoek die de rugzak heeft achtergelaten. Prijs: € 17,25
 • Aviva: En voel je fit. Verhoogt de weerstand.

  Aviva: En voel je fit. Verhoogt de weerstand.

  In het hartje van de Belgische Ardennen, waar de lucht en de aarde nog zuiver is, worden de planten op een ambachtelijke wijze geteeld die men verwerkt in “Aviva”. De spagyrische bereiding ervan is zeer speciaal en zorgt ervoor dat de meeste kracht uit de ingrediënten wordt gehaald. Want soms kan je wel wat kracht gebruiken zoals tijdens de wintermaanden, of je was in de lappenmand of altijd maar vermoeid… Een optimale weldaad wordt verzekerd en de resultaten die men boekt zijn dan ook sensationeel! Bij: kriebel in de keel, nerveuze uitputting, vermoeidheid, etc. – verhoogt de weerstand van het organisme – verkwikkend voor het hart – van belang voor het zenuwstelsel – voor een goede gemoedstoestand – verzachtende invloed op keel en luchtwegen – houdt de keel schoon – als pollen in de lucht zijn – herstelperiode Werking: Echinacea: weerstandverhogend Groene Haver: aansterkend Vitamine C: ter bescherming van gezonde cellen en weefsels Samenstelling: Foliae Echinaceae purpureae (rode zonnehoed), radices Echinaceae angustifoliae, Avena sativa (groene haver), vit.C, spiritus vini. Verpakking: Glazen flesje met druppelteller, inhoud: e 50 ml Prijs: €21,00
 • BMW: Boosted Mineraal Water

  BMW: Boosted Mineraal Water

  BMW is een uitgelezen mineraal water waarin dé kosmische energie geconcentreerd is opgeslagen. Verpakking: Fles 780 ml Toepassingen: verbetert de opname van alle mineralen, geeft spontane levensenergie, bevordert de harmonische groei, ook van planten en dieren. Ordent de stroming van je energie, verhoogt je vitaliteit, gaat heel de dag door alle vermoeidheid tegen, regelt je centraal zenuwstelsel. Versterkt je concentratie, lichamelijke kracht en spijsvertering, gaat negatieve effecten van gifstoffen tegen, stimuleert de werking van alle organen. Verhoogt je afweer (immuunsysteem). Geeft een verjongend, fantastisch gevoel! Tips: iedere morgen een borrelglaasje van ca 5 cl.,indien je het na 15.00 uur drinkt, bestaat de kans dat je de slaap niet kan vatten. Gebruik: In het begin kunnen er lichte ontgiftingsverschijnselen optreden. Die gaan spontaan over. Pas eventueel de dosering aan of stop een tijdje. Een pauze ingelast na bijvoorbeeld één fles, geeft het organisme de kans om alles netjes te verwerken. Prijs: € 28,50

Huidverzorging

 • HTK: Huis tuin & keuken zalf. Pijnstillend a la minute, voorkomt complicaties bv. na val of stoot, er zal zich geen buil of blauwe plek vormen. Herstelt sneller het huidweefsel. Voorkomt littekenvorming Verzacht irritaties. Versoepelt stijve spieren. Ontsmet. Ontstekingswerend op alle plaatsen.

  HTK: Huis tuin & keuken zalf. Pijnstillend a la minute, voorkomt complicaties bv. na val of stoot, er zal zich geen buil of blauwe plek vormen. Herstelt sneller het huidweefsel. Voorkomt littekenvorming Verzacht irritaties. Versoepelt stijve spieren. Ontsmet. Ontstekingswerend op alle plaatsen.

  Geschiedenis van de HTK In 1986 ontwierpen Alfons en dr. Geerts een Calendula-zalf, die alle verwachtingen overtrof: “de witte zalf” (zuiverend, geschikt voor gevoelige huid…) Het bleef niet bij deze ene soort. Met veel spelende kinderen in de buurt, die leerden met vallen en opstaan… kwam er al gauw een verzachtende zalf bij, op basis van bijenwas. Het werkte buitengewoon en we noemden het: ”de gele zalf”. In 1987 hebben Alfons en dr. Geerts deze twee soorten samengebracht, en met de jaren zó verfijnd en nog verbeterd, dat men nu in de volksmond spreekt over de “wonderzalf”. De huidige HTK is een aanrader voor ieders apotheekkastje, sportzak, handtas, babytas, bagage, en noem maar op. Kinderen vragen spontaan naar de “Ven-zalf”. HTK is makkelijk smeerbaar en gebruikt men alleen uitwendig: – voor herstel na fysieke inspanning – ter behandeling van spieren bij sport, maakt spieren soepel – ondersteunt het herstellend vermogen van de huid – voorkomt littekens – goed voor het bindweefsel van de huid – verzachtend à la minute – verzachtend bij blaarvorming – winter: verzachtend bij koude (uitwendig): op voorhoofd, in en rond de neus aanbrengen – zomer: wanneer men te lang in de zon was – bij geprikkelde huid – bij rode en gevoelige huid – genitaliën: afwisselend met de MONO-zalf Samenstelling: Natuurlijke zalfbasis van bijenwas op ambachtelijke wijze bereid volgens een oud recept. Met Calendula, geteeld in de ongerepte natuur van de Ardense bergen, lecithine en biologische tarwekiemolie (als huidverzachter), Symphitum Officinale, Acorus Calamus, Pinus Silvestris, vit.E, Crab Apple, Alfons Ven Remedies® (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Glazen pot, inhoud: e 60 ml Prijs: € 22,-
 • Hamamelis: Zware vermoeide benen. Spataders. Alle gesprongen aders en vaatproblemen. Aambeien. Alle soorten kloven. Zachte dagcrème.

  Hamamelis: Zware vermoeide benen. Spataders. Alle gesprongen aders en vaatproblemen. Aambeien. Alle soorten kloven. Zachte dagcrème.

  Dankzij deze fantastische samenstelling voel je het comfort van lichte benen en een streelzachte huid. Hocus Pocus Pilatus Pas…. Hamamelis noemt men in de Nederlandse taal “Toverhazelaar”. De plant heeft een zeer vroege bloei en brengt schijnbaar eerst vruchten en dan bloemen voort… “Toverhazelaar” heeft zijn naam niet gestolen: hij stond reeds hoog aangeschreven bij de vechtende Noord-Amerikaanse indianen om zijn verbazingwekkende capaciteiten. Hoe denk je dat zij er uitzagen na zo’n gevecht? Hamamelis wordt enkel uitwendig gebruikt en geeft een aangenaam zacht gevoel bij het aanbrengen. Ook mensen met een droge huid durven nu de hand weer schudden. – heeft een goede invloed op de bloedcirculatie – bij ontsierende aderen – bij vermoeide benen en voeten – verzorging van vingertoppen, mondhoeken, tepels, anus… – ruwe en schrale huid – verzorging van likdoorns, eksterogen en eeltknobbels – (alleen bij uitwendige toepassing) – zachte dag- en nachtcrème, hand- en voetencrème – bijvoorbeeld als verzorging na pedicure – zuivert de huid Samenstelling: Natuurlijke zalfbasis van bijenwas op ambachtelijke wijze bereid volgens een oud recept. Met Hamamelis Virginia, lecithine en biologische tarwekiemolie (als huidverzachter), Aesculus Hypocastanum, Aloë Vera, Aristolochia Clematitis, vit.E, Alfons Ven Remedies® (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Glazen pot, inhoud: e 60 ml Prijs: € 22,-
 • Mono: Alle soorten jeuk, eczeem, acné, (schimmel) infecties: afwisselen met H.T.K. zalf. Alle plaatsen ook de intieme plekjes.

  Mono: Alle soorten jeuk, eczeem, acné, (schimmel) infecties: afwisselen met H.T.K. zalf. Alle plaatsen ook de intieme plekjes.

  Alfons Ven heeft diep nagedacht over de ingrediënten van deze zalf. Wist je dat in de buurt van brandnetels altijd “smalle weegbree” (Plantago lanceolata) groeit? En weet je waarom? Je weet wel wat brandnetels doen bij ons! Daarom kan je het sap, na het kneuzen van de bladeren van de smalle weegbree, gebruiken om dit euvel meteen te verzachten. Bijzonder aan deze plant is dat hij tegelijk “adstringeert” (samentrekt) én verzacht. De Plantago lanceolata die we voor de MONO gebruiken, wordt vers geplukt in de Ardense bergen op wandelpaden in het wild waar je met de wagen niet kan komen. Hij wordt dusdanig verwerkt zodat de beste resultaten al snel merkbaar zijn. Alleen uitwendig gebruik: – bij rode en gevoelige huid – bij puistjes en meeëters – ter verzorging van de huid bij insectenbeten – verzachting bij kriebelend gevoel aan de oppervlakte van de huid – ondersteunt het herstellend vermogen van de huid – verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels – genitaliën: afwisselend met de H.T.K.- zalf – zuivert de huid Samenstelling: Natuurlijke zalfbasis van bijenwas op ambachtelijke wijze bereid volgens een oud recept. Met Plantago Lanceolata, lecithine en biologische tarwekiemolie (als huidverzachter), Aloë Vera, Aristolochia Clematitis, Viola Tricolor, vit.E, MSM, Crab Apple, Alfons Ven Remedies ® (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Glazen pot, inhoud: e 60 ml Prijs: € 22,-
 • Berberis: Eczeem. Psoriasis. Huidirritaties.

  Berberis: Eczeem. Psoriasis. Huidirritaties.

  Berberis Aquifolium is heel specifiek werkend en eerder zeldzaam. Vooral als je huid er uitziet als van een olifant, scoort Berberis goed. Dit verdriet komt bij heel wat mensen voor en is niet besmettelijk. Hoewel de oorzaak ervan vaak onbekend is, wijt men het nogal eens aan stress-situaties of aan een overbelaste lever. Behalve de oorzaak trachten te vinden, kan men de huid reinigen met Alfons Ven douchegel en daarna inwrijven met Berberiscrème. De huid blijft ademen dus het wordt niet onderdrukt. Je kan Berberis aanbrengen waar negatieve ontwikkeling in het organisme moet omgezet worden in positieve werkzaamheid, bv. bij rode en gevoelige huid. Sterk reinigend effect. Alleen uitwendig gebruik. Samenstelling: Natuurlijke zalfbasis van bijenwas op ambachtelijke wijze bereid volgens een oud recept. Met Berberis Aquifolium, lecithine en biologische tarwekiemolie (als huidverzachter), Aristolochia Clematitis, Viola Tricolor, vit.E, Crab Apple, Alfons Ven Remedies® (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Glazen pot, inhoud: e 60 ml Prijs € 22,-
 • Hydragel: Revolutionair snel herstel. Helende gel-crème ook als body-lotion anti-verouderingscreme, beschermt en versterkt de huid, verzorgd en respecteert je eigen beschermende huid-barrière

  Hydragel: Revolutionair snel herstel. Helende gel-crème ook als body-lotion anti-verouderingscreme, beschermt en versterkt de huid, verzorgd en respecteert je eigen beschermende huid-barrière

  Deze uiterst zachte gel-crème (tussen een gel en een crème in) bevat zeer waardevolle ingrediënten. Werd speciaal ontwikkeld om de gezondheid van de huid in conditie te houden of te verbeteren. Belangrijk en uniek is, dat Hydragel géén emulgatoren bevat, zodat de huidbeschermingsbarrière niet wordt aangetast, de huid blijft jong en elastisch! Buitengewoon goed voor het bindweefsel in de huid. Beschermt de huid tegen veroudering. Revolutionair, door eenieder te gebruiken! Ook voor zeer gevoelige, arme, droge en dunne huid. Daarom zijn er geen geurstoffen toegevoegd (zoals bv. etherische oliën, etc…). Hydraterend, herstellend, voedend en verjongend! Alleen uitwendig gebruik bij: – geprikkelde huid – rode en gevoelige huid – een “kriebelend” gevoel aan de oppervlakte van de huid – schrale plekken – ruwe huid wordt zacht en glad – verzorging van ouderdomsvlekken – verzorging van de huid op een ultra-moderne wijze zodat deze niet uitdroogt, en vooral jong en soepel blijft – voedt en beschermt de huid – verzachtend – vochtinbrengend De samenstelling van deze bijzondere gel is gebaseerd op: 1. de laatste ontwikkelingen van de Alfons Ven Remedies, 2. plantaardige enzymen, getrokken uit de meest gevoelige, en actieve plantenonderdelen van o.a. de reuze Sequoia, de oudste en grootste boom op aarde (meer dan 100 meter hoog en tot 3000 jaar oud), 3. de laatste wetenschappelijke ontdekkingen op gebied van skin-care, waardoor deze gel de eigen beschermende huidbarrière respecteert, deze zelfs nog versterkt en een anti-aging effect vertoont. Het effect is al binnen enkele uren merkbaar, en na enkele dagen herkennen de meeste mensen hun eigen huid niet meer. Samenstelling: Crème van jojoba- en fluweelzachte amandelolie met o.a. het drie-kleurig viooltje. Sequoia gigantea, panthenol, hyaluronzuur (100% natuurlijk en huideigen), vit.A, Crab Apple en Alfons Ven Remedies® (op basis van planten en mineralen). Verpakking: Glazen pot, inhoud: e 120 ml Prijs: € 45,-

Voor in de badkamer

 • Douchegel / Gezichtsreiniger

  Douchegel / Gezichtsreiniger

  Alfons Ven ontwikkelde deze unieke douchegel ooit voor een kindje van 4 jaar. Het jongetje verdroeg geen enkele vorm van zeep. Intussen is het een weldaad geworden in iedere badkamer en sporttas! De douchegel is 100% natuurlijk en wordt door alle huidtypes goed verdragen. Een aanrader voor mensen met een moeilijke huid. Goede resultaten bij jeugdpuistjes. Deze douchegel kan ook worden gebruikt als shampoo, je haar wordt zacht en glanzend. Aan de basis ligt het levende water uit de Belgische Ardennen, verfijnd met de geur van echte lavendel. Alle ingrediënten zijn van de beste kwaliteit. Zo verfrissend en zo fijn, Dat kan alleen dit flesje zijn Voor douche, bad en haren Je zal er wél bij varen Voor problemen met je huid De vieze snoet van kleine spruit Gebruik hem van kop tot teen Je voelt je nooit alleen Hij prikt niet in de ogen Geeft gauw energievermogen Relaxeert keer op keer Je wil gewoon geen ander meer! Alleen uitwendig gebruik: Kan voor iedereen, ook voor mensen die geen zeep verdragen wegens overgevoeligheid. Bij lang haar naspoelen met een balsem. Samenstelling: Met o.a. lavendel afkomstig van de Mont Blanc. Plantjes op deze hoogte (1400 meter) leveren een zeer fijne, hoog kwalitatieve etherische olie op! Verder ook nog planten uit onze streken: tarwe en bieten (slagen de zonne-energie op). De tarwe is ondermeer rijk aan vitamine E en de bieten geven de gel een milde waseigenschap. De tarwekiemolie in deze gel bevindt zich in een uitzonderlijk fijne toestand waardoor hij makkelijk kan opgenomen worden door de huid. Deze hoogtechnologische toepassing is extreem kostbaar en dus zeer zeldzaam… Hoe klein toch groots kan zijn! Tarwekiemolie, tarwezetmeel, betaïne, vitamine E, lecithine, lavendelolie Verpakking: Transparante PET fles met klapdop, inhoud: e 500 ml Prijs: € 17,50
 • Relaxerende badolie

  Relaxerende badolie

  Alfons Ven heeft aan dr. Geerts gevraagd een exclusieve badolie te maken voor zichzelf (gevoelige huid). Daar hij laaiend enthousiast is over dit product willen we het ook met u delen. Het is een luxe badolie die na een vermoeiende en stresserende dag bijdraagt tot het ontspannen van het lichaam. De natuurlijke en fruitige geur draagt bij tot een rustgevende en ontspannende atmosfeer. Zorgt voor een fris en jong gevoel. Huidstimulerend. Leuk aan deze badolie is, dat hij intelligent is: – heeft je lichaam rust nodig? Dan zal je nà het bad zo ontspannen zijn dat je de rest van de avond kan genieten in je zetel – heeft je lichaam energie ten over? Dan is je batterij nà het bad zo opgeladen dat je meteen aan de slag gaat! Alleen uitwendig gebruik: 1) verzachtende werking: – ter verzorging en verzachting van de huid in alle omstandigheden – opwekkend / verfrissend – stimuleert de huidfunctie – gunstig voor een goede geestelijke balans 2) luxueuze werking : – voedt de huid na overbelasting van mechanische, milieuvervuilen-de en klimatologische omstandigheden zoals sterke zonnestralen, etc. – opwekkende en verfrissende geur tijdens het baden – blijvende aangename geur op de huid nà het baden Kan ook in bubbelbad & laat geen olierand na Samenstelling: Met o.a. de rustgevende kracht van Sint Janskruid, olie uit perzikpitten (zorgt voor een perzikkenhuid), goudsbloem en Aloë Vera (beiden weldadig voor de vermoeide huid), verder ook niemolie, vit.E, vitamine C, koudgeperste zonnebloempittenolie. Verpakking: Plastic fles, inhoud: e 200 ml Prijs: € 34,-
 • Deodorant

  Deodorant

  Soms vraag je je af of zweten wel zo natuurlijk is, want aangenaam is dat toch niet! En het afremmen, kan toch niet gezond zijn? Dan is dit het antwoord: Deze volledig natuurlijke en plantaardige deodorant werd om deze redenen ontwikkeld op aanraden van Alfons Ven. De spray is onschadelijk voor de gezondheid. Het ingrediënt farnesol is een plantaardige alcohol, die de groei van bacteriën (die verantwoordelijk zijn voor zweetgeur en zweetvlekken) verhindert. De salie en toverhazelaar verminderen het zweten, en de kamille verzorgt de soms gevoelige huid. De geur van deze deodorant is fris en vluchtig. Na een tijdje zal je niets meer merken van deze geur, maar de werking van de deodorant blijft doorgaan. De opzet hiervan is, om eigen voorkeuren voor bepaalde parfums niet in de weg te staan. – bestrijdt op een natuurlijke manier de ongewenste lichaamsgeuren – remt of vermindert het zweten – herstelt de gevoelige huid ten gevolge van overvloedig zweten – geeft een veilig, fris gevoel gedurende de hele dag ook bij mensen die doorgaans geen last hebben van zweten – werkt geweldig désodoriserend, bv. om een kamer te verfrissen. Samenstelling: Deze deodorant is samengesteld uit farnesol, salie, toverhazelaar*, kamille en wijngeest, alle ingrediënten gehaald uit het plantenrijk. 100% natuurlijk! *eigen teelt in de ongerepte natuur van de Ardense bergen. Verpakking: Glazen fles met vernevelaar, inhoud: e 100 ml Prijs: € 21,-
 • Afterschave

  Afterschave

  Iedere man heeft zo zijn trots en wil graag na het scheren een zacht gelaat. Deze volledig natuurlijke en plantaardige aftershave werd ontwikkeld op aanraden van Alfons Ven. Deze aftershave zorgt ervoor dat je huid wordt hersteld en na het scheren fluweelzacht aanvoelt! Verfrissend, verzorgend, aangenaam geurend en mannelijk. Een welzijn voor je huid! Na het verdwijnen van de geur blijft de werking van de aftershave doorgaan. De opzet hiervan is, om eigen voorkeuren voor bepaalde parfums niet in de weg te staan. Alleen uitwendig gebruik: – verzachtend bij een geprikkelde huid door het scheren veroorzaakt – huidverzorgend – ondersteunt het herstellend vermogen van de huid – voorkomt onaantrekkelijk uitzicht door puistjes veroorzaakt Samenstelling: Deze aftershave is samengesteld uit een extract van kamillebloemetjes, smeerwortel, toverhazelaar* en wijngeest. Alle ingrediënten komen uit het plantenrijk en de aftershave is bijgevolg volkomen natuurlijk. De 100% natuurlijke geur is een geur van vers steppegras aan de rand van de jungle… *eigen teelt in de ongerepte natuur van de Ardense bergen. Verpakking: Glazen fles, inhoud: e 100 ml Prijs: € 22,-
 • Tandpasta

  Tandpasta

  Deze speciale tandpasta met nostalgisch tintje, heeft een bijzonder frisse smaak. Verbetert de conditie van het tandvlees, maakt tanden écht wit en houdt ze glanzend. Bevat geen kunstmatige zoetstoffen noch fluoride. Reinigt tanden, tandvlees en kunstgebit op een zachte en toch diepe manier. Herstelt bioflora van de mondholte. Aangeraden als onderhoudstandpasta voor iedere leeftijd. Ook geschikt voor kinderen. Enkel gemaakt met natuurlijke stoffen uit het planten- en mineralenrijk. Extra meerwaarde: bevat Crab Apple volgens dr. Bach en een spagyrisch bereide tinctuur van Echinacea volgens dr. Geerts. Beide ingrediënten zijn respectievelijk gekend om hun diep reinigend vermogen en antiseptische werking. – onderhoudstandpasta o.a. bij gevoelig tandvlees – onderhoudstandpasta voor rokers: maakt de tanden wit – verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels – een langdurig frisse adem en een veilige lach bezorgen je een zeker gevoel – poetsen van tanden, tandvlees en kunstgebit op unieke manier… Samenstelling: Krijtmineraal, Montmorillonietklei, Stevia, Pepermunt, Kruizemunt, Crab Apple & Echinacea (beiden van eigen teelt). Verpakking: Plastiek tube* met makkelijk klapdopje, inhoud: e 100 gr. *Deze tube is uniek omwille van het feit dat deze bestaat uit meerdere lagen. Hij zorgt voor een langere bewaartijd van het product, dus ook voor een langdurige kwaliteit. Prijs: € 11,-